The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

De kleine muis.

Er was eens een kleine veldmuis die gedurende de gans herfst druk bezig was met het verzamelen en verbergen van bonen.

Elke morgen stond ze vroeg op, nam haar lege draagtas gemaakt van afgeworpen slangenhuid en vulde die met gemalen bonen, als de tas vol was sleepte ze deze met haar tanden naar huis.

De kleine muis had een nicht die verzot was op dansen en praten, maar die niet graag werkte. Ze had nog geen voorraad bonen verzameld en verborgen.

Het seizoen was al ver gevorderd vooraleer ze eraan dacht om een inspanning te doen. Wanneer ze zich begon te realiseren van deze noodzaak, ontdekte ze dat ze geen draagtas had.

Ze ging naar haar hardwerkende nicht en zei: "Nicht, ik heb geen bonen opgeslagen voor de winter en het seizoen is bijna voorbij, ik heb geen slangenhuid om de bonen in te verzamelen. Wil je mij de jouwe lenen?"

"Maar hoe komt het dat jij geen draagtas hebt? Waar was je in de maand dat de slangen hun huiden afwierpen?"

"Ik was hier"

"Wat deed je dan?"

"Ik was druk bezig met dansen en praten"

"Dan wordt je daar nu voor gestraft", zei de andere. "Dat is altijd zo met luie, zorgeloze mensen. Maar ik zal je mijn slangenhuid geven. Ga nu en probeer door hard werken en vlijtig te zijn de tijd dat je verloren hebt in te halen"

Wil je dit verhaal graag hebben, klik dan op de link hier naast (klik hier), je krijgt dan een pdf-bestand dat je kunt opslaan.

Opbellen
E-mail