The Native Circle.

Mitayue Oyasin.


Keltische Boomastrologie.

De Notenboom.

(Wordt ook wel Walnotenboom genoemd)

Sleutelwoorden:

De Passie.

Gepassioneerd Zoeker.

Geboorte datums:

21 april t/m 30 april.

24 oktober t/m 11 november.

Boomteken Notenboom typering eigenschappen:

Nobel; Brede horizon; Onverwachte reacties; Spontaan; Ongebreidelde ambitie; Geniale strateeg; Vol contrasten; Gepassioneerd; Niet altijd even flexibel; Soms egoïstisch; Soms wat agressief; Meedogenloos; Sluit geen compromis; Geen doorsnee partner; Niet altijd geliefd, maar wel vaak bewonderd; Erg jaloers.

Keltische Boomteken Notenboom.

Notenbomen zijn vol levensvreugde en dragen dit ook uit. Een notenboom is vol passie bezig met wezenlijke levensvragen en voortdurend op zoek naar de diepste zin van zijn bestaan. Een notenboom is bereid om zichzelf veel te ontzeggen indien dit het uiteindelijke doel dichterbij brengt. Wanneer een notenboom echt iets wil of nastreeft zal deze door roeien en ruiten gaan en doorzetten tot het doel bereikt is. Een notenboom is sterk geïnteresseerd in het onbewuste en de kracht die hier van uit gaat.

De voorjaarsnotenboom is gesteld op geestelijke en materiële bezittingen. Dit type neemt zorgvuldige en wel overwogen beslissingen. Dit type notenboom heeft een zeer sterk lichamelijk gestel, maar vraagt lichamelijk soms te veel van zichzelf en gaat dan grenzen over. De notenboom uit het najaar kan tot aan de volwassenheid een wat afwezige of dromerige indruk maken. Dit is echter uiterlijke schijn, daar alles wat in de omgeving gebeurt intensief waargenomen en opgeslagen wordt. Dit komt soms pas jaren later naar voren of tot uiting. Notenbomen zijn in staat om een gigantisch project te realiseren, indien het werk betreft dat hen echt boeit en interesseert. Op het gebied van liefde en relatie geldt voor de notenbomen dat ze een partner nodig hebben die bestand is tegen de sterke jaloezie en de starheid die de notenboom kan hebben. Belangrijk voor een notenboom is dat hun partner ook affiniteit heeft met de zoektocht naar de zin van het bestaan en gepassioneerd is, maar tegelijkertijd zijn of haar rationaliteit en nuchtere kijk op de dingen kan bewaren.  Het donkerbruine, mooi getekende notenhout werd gebruikt voor het vervaardigen van meubels, piano’s, lambrisering en was ook geschikt om er vliegtuigpropellers van te maken. Thee van notenblad getrokken was vroeger een middel tegen bloedarmoede en wordt in de natuurgeneeswijze nog wel eens als eetlust opwekkend middel aanbevolen. Een halve walnoot lijkt op een mensenhoofd. De harde bolster is de schedel, de dunne, bruine huid het vlies en het gelobde, witte vlees de hersenen. Daarom werd de Walnoot gebruikt tegen ziektes aan hoofd en hersenvlies.

Bekend is ook de walnootolie, lekker in de sla en geliefd bij kunstschilders omdat het reukloos is en snel droogt. Tevens is het als lampolie te gebruiken. Met een aftreksel van de bolsters werd hout gebeitst ( bruin) en wol geverfd (geel). De onrijpe vruchten werden gebruikt voor de bereiding van likeur of in zout ingelegd als pickles.

Mythologie.

In de Griekse mythologie is de notenboom het symbool van de wijsheid. Karya, de nimf van de Walnoot, wordt door de God Dionysos in een Walnotenboom veranderd. Kariatiden zijn vrouwenbeelden van notenhout in de vorm van kolommen van de tempel van Arthemis Karyatis. Na de kerstening kreeg de Walnoot een slechte naam. Hij wordt een boom van de Duivel, van macht en wellust. Wie onder een notenboom in slaap viel, zou ernstig ziek worden. Aan de andere kant zou de Walnoot tegen blikseminslag, koorts, vervloekingen en toverijen beschermen. Men hing notenbladeren in de babywieg om muggen en vliegen te weren. Met het afkooksel van de bladeren streek men het vee in tegen allerlei ongedierte. Dromen over een notenboom voorspelt ongeluk. Cats dichtte :"Waag u nimmer in den droom, onder enen notenboom." Op St. Jan (24 juni) plukten vrouwen een blad van de notelaar af, legden deze in hun linker schoen om vreemdgaan van hun echtgenoten te voorkomen. Men zegt dat een goed notenjaar een goed korenjaar voorspelt, en dat er veel jongens geboren zullen worden.

Wat de Bomen vertellen:

De notenboom had in het volksgeloof een slechte naam. Men zag hierin een duivelse boom. De duivel woonde in een bos van notenbomen en daar bezochten de heksen hem. In de Talmoed staat. dat aan iedere twijg 9 bladeren zitten en op ieder blad zit een duivel, Een notenboom was dus een boom waar men maar niet te dicht bij moest komen. Viel men per ongeluk in slaap onder zo'n boom dan was het leed niet te overzien. Men werd minstens dodelijk ziek of waanzinnig.

Aan de noten schreef men veel positieve eigenschappen toe. De noten waren vooral vruchtbaarheidsbrengers en genazen vele ziekten. Wanneer men jong gehuwden noten achterna gooit of wanneer de bruid noten onder de gasten strooit, dan is dat een handeling die vruchtbaarheid aan de bruid moet schenken.

Ook hadden de noten voorspellende kracht. Met Kerstmis legden verloofden noten in het vuur. Brandden zij rustig op dan zou het huwelijk ook rustig en vreedzaam zijn, maar kraakte de noot en lag zij niet stil dan zou het huwelijk ook niet rustig zijn en zou er heel wat af gekrakeeld worden.

In de volksgeneeskunde werden walnoten vooral gebruikt bij alle ziekten, die met het hoofd te maken hadden. Zij zien er dan ook precies uit als de hersenen. De bladeren van de notenboom hebben een speciale lucht. Niet voor niets stond er vroeger bij veel boerderijen een notenboom bij de keukendeur. Op die manier hield men de vliegen buiten. In het zuiden van ons land zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog veel notenbomen omgezaagd, omdat men het hout nodig dacht te hebben voor het maken van geweerlopen. Notenhout werkt namelijk niet.

Als de walnoot je levensboom is ben je een gepassioneerd filosoof. Aan de ene kant ben je vol levenslust en draag je dat ook uit. Aan de andere kant ben je gepassioneerd bezig met belangrijke levensvragen en voortdurend op zoek naar de diepere zin van het bestaan. Je bent bereid om jezelf veel dingen te ontzeggen als dat je uiteindelijke doel dichterbij brengt. Je wijt gewoon de dingen niet half doen. Als je iets ècht wilt, zet je door tot het bittere einde. Ook in de liefde "trouw tot aan de dood". Je bent sterk geïnteresseerd in de kracht van het onbewuste.

Terug.

Klik hier om uw geboorte boom te downloaden.

Opbellen
E-mail