The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Overige kenmerken van Het eerste Chakra 'Het Wortelchakra'.

Centrum grootte: De diameter is 10 cm.

Godheid: Isvara (helpende energie Godheid); Brahma (de Schepper).

Goden: Ganesha; Koebera; Oema; Lakshmi Lakshmi; Prisni.

Godin scheppend vermogen: Dakini.

Aartsengel: Uriël. (God is Licht of Licht van God.)

Samenhang met natuur: Morgen- en avondrood, rode aarde en vuur.

Sleutelwoorden: Levenswil; Pure energie; Puslerend leven; Aarde als moeder; Oer massa; Veiligheid; Bestaan; Fundament; Vertrouwen; Gezondheid; Enthousiasme; Levenskracht; Levenslust; Passie; Stevigheid; Stabiliteit; Leven; Spelen; Overgave.

Kwaliteiten: Warme; Rustige kracht; Verbonden met creatieve ontvankelijkheid van de Aarde en inspirerende toestemming van de Kosmos.

Begrippen: Verbondenheid met de Aarde; Veilig zijn in de wereld van vormen en verschijningen; Thuis zijn bij jezelf, bij wat leven met je doet; De diepte- en hoogte punten van het leven kunnen hebben, vanuit het besef dat bewustzijn onbegrensd en vrij is, en ervaringen tijdelijk zijn; Oorsprong en onschuld.

Aantal lotusbladen: 4 (kosmische,geestelijke, stoffelijke en dharma). Draait naar rechts (=met klok mee, van rug af gezien).

Centrale thema: Overleven; Aarden; Stabiliteit; Oer vertrouwen; Materiële zekerheid.

Energie vorm: Vaste vorm.

Heersende kracht: Zwaarte kracht.

Gevoelstoestand: Stilte.

Seizoen: Winter.

Mantraklanken bij fysiek lichaam: Lam; Vang; Shang; Kshang; Sang.

Mantraklanken bij mentaal lichaam: Je kan het.

Vorm: Vierkant.

Boog naar: Kruinchakra.

Functie in de boog: Fysieke wil om er te zijn.

Dieren: Olifant; Stier; Os.

Ontwikkelingsfase: Tussen de 0 en 7 jaar.

Gebied van werking: Overleving; Zelfbehoud.

Klieren: Geslachtsklieren; Bijnieren.

Zintuiglijkeorganen: Reuk; Neus.

Verbondenheid: Het verbindt je lichaam met de aarde.

Organen: Dit Chakra werkt samen met de testikels en de bijnieren. Dikke darm; Endeldarm; Botten; Stuitbeen; Benen; Voeten.

Functie: Naast het gronden behoren tot de functies van het eerste Chakra: Het opbouwen van zekerheid; Vertrouwen krijgen in het leven; Het vermogen om merkbaar te maken wat je nodig hebt. Dit eerste Chakra staat dus volledig in het teken van overleven. Als de energiestroom van dit Chakra verstoort is kan zich dat uiten door: Zwaarlijvigheid; Aambeien; Constipatie; Ischias; Degeneratieve artritis; Anorexia nervosa; Problemen met de knieën.

Psychische functie: Vaardigheden om te overleven; Lichamelijke vitaliteit; Creatieve expressie; Zaken die met overvloed te maken hebben.

Staat voor: De Wortelchakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties. Als de Chakra open is voel je je gegrond, stabiel en veilig. Je bent aanwezig in het hier en nu. De houvast met aarde als zijn element; Je fysieke identiteit; Je eigen wil; Veiligheid; Machtshonger.

Oorzaak van problemen: Wanneer veel van je gedachten gaan over je financiële situatie, over je lichaam, over materiële bezittingen en over allerlei andere zaken waaraan je houvast ontleent, dan raakt het chakra overbelast. Dit gebeurt zeker als de ondertoon van die gedachten angstig van aard is, ligt verkramping van dit basischakra op de loer. Teveel en angstige gedachten over zelfbehoud in al zijn aspecten, duidt op een obsessie met de basis van je bestaan.

Kruid/geur: Ceder.

Element: Aarde.

Emotie: Angst.

Werkwoorden: Ik ben; Ik verlang; Ik gebruik; Ik heb; zijn; gronden.

Affirmatie: Ik ben het waard om er te zijn. Ik ben het waard ... te hebben.

Relatie met: Vorige levens; Reïncarnatieopdracht/mystieke kracht; Geestelijk geheugen van Ziel; Sluis tussen zielskracht en mens zijn; Basis (verpersoonlijking) van alle leven; Vertelt hoe stoffelijk of geestelijk U bent; Neemt positiviteit en goddelijke energieën op; Trekt teveel aan krachten via basischakra uit lichaam.

Sterrenbeelden: Schorpioen; Steenbok.

Edelstenen: Robijn; Rookkwarts; Zwarte Obsidiaan; Rode jaspis; Bloedsteen; Zwarte onyx; Zwarte Toermalijn; Rode kwarts; Agaat; Lapis Lazuli; Granaat; Magnetiet. (Tip: Als je naast een bepaalde steen ook een Bergkristal op een Chakra legt versterkt dit de werking van die steen.)

Metaal: Lood.

Voedsel fysiek: Proteïne; Eiwitten; Rood voedsel; Vlees.

Voedsel mentaal: Gedachte.

Planeten: Pluto; Saturnus; Mercurius; Aarde.

Wereld: Bhu.

Archetype: Moeder Aarde; Shakti.

Klank: OE. (als in Doe)

Klinker: U.

Toon: C.

Muzieknoot: Do.

Muzieksoort: Percussie; Drum; Afrikaans ritmes.

Bachbloesem: Driemaal daags (voor de maaltijd) 5 druppels van één van de volgende Bachbloesems:
Clematis (bosrank); Sweet Chetnut (tamme kastanje); Rock Rose (zonneroosje).

Etherische oliën: Ceder; Patchouli; Sandelhout. Kruidnagel, Rozemarijn, Cipres. (3 á 4 druppels in een verdamper of in het badwater of in een eetlepel bodylotion om te masseren.)

Advies en Oefening: Rood ondergoed en/of sokken dragen; Stoffelijk bezig zijn, met bijv. seksualiteit; Stamp met je voeten op de grond; Stevig marcheren.

Opbellen
E-mail