The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

De 7 chakra's.

Er zijn tal van interpretaties en invullingen van het begrip chakra, afhankelijk van traditie en cultuurverschillen. De 7 hoofd chakra's spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Het zou ideaal zijn als alle chakra’s open zouden zijn en even actief want dan zou je lichamelijk en geestelijk in balans zijn. Helaas is dit meestal niet zo. Soms zijn chakra’s niet actief genoeg waardoor blokkades in de energie ontstaan en om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief. Er zijn technieken om de chakra’s te stimuleren en hun werking in evenwicht te brengen. Dus zul je gebruik moeten maken van deze verschillende technieken om hun onderlinge werking in evenwicht te brengen. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties en elk Chakra is te stimuleren door geur/kleur/klank/beweging.

De meeste tradities hanteren de volgende zeven chakra's, van onder naar boven (waarbij in new age en veel yogascholen over de afzonderlijke chakra's een aantal beweringen worden gedaan) (Klik op de link achter de des betreffende Chakra voor meer informatie):

  1. Het 1e Chakra, het 'Wortelchakra' (Muladhara.), bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat, bij het stuitje. De kleur van dit chakra is rood en het staat voor eigen wil, veiligheid en machtshonger. (klik hier.)
  2. Het 2e Chakra, het 'Heiligbeenchakra' (Swadhisthana.), bevindt zich in het bekken, vlakbij het heiligbeen, onder je navel. De kleur van dit chakra is oranje en het staat voor zuivere levenskracht, sexuele energie en ons vitale welzijn. (klik hier.)
  3. Het 3e Chakra, de 'Zonnevlechtchakra' of de 'Plexus Solaris' (Manipura.), bevindt zich in de maagstreek, boven je navel. De kleur van dit chakra is geel en het staat voor eigenwaarde, vertrouwen, vrede, controle en innerlijke harmonie. (klik hier.)
  4. Het 4e Chakra, het 'Hartchakra' (Anahata.), bevindt zich in het midden van je borstkas. De kleur van dit chakra is groen en het staat voor liefdevolle gevoelens, onbaatzuchtigheid, open staan in begrip en medeleven. (klik hier.)
  5. Het 5e Chakra, het 'Keelchakra' (Vishuddha.), bevindt zich bij je keel. De kleur van dit chakra is blauw en het staat voor communicatie, openheid en eerlijkheid. (klik hier.)
  6. Het 6e Chakra, het 'Derde oog' of 'Voorhoofdchakra' (Ajna.), bevindt zich tussen en net boven je wenkbrauwen. De kleur van dit chakra is violet of indigoblauw en het staat voor geestelijke inzichten, intuïtie en concentratie. (klik hier.)
  7. Het 7e Chakra, het 'Kruinchakra' (Sahasrara.), bevindt zich boven op je hoofd, bij je kruin. De kleur van dit chakra is paars of wit en het staat voor onze hoogste spirituele inzichten, gelukzaligheid en dankbaarheid. (klik hier.)
Opbellen
E-mail