The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Chakra's en Reiki.

Chakra's zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra's lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra's (Sanskriet voor 'wiel') zijn te vergelijken met een soort energiebronnen. De chakra’s zitten vast aan de Kundaline, die langs de ruggengraat loopt, langs het energiecentrum van de mens. In de chakra’s, ligt je individuele karma (je levenslessen) vast. Er zijn meer chakra’s, maar wij werken met zeven hoofd chakra’s.

Kennis van chakra's kan (net als medische kennis) prettig en handig zijn maar is absoluut niet noodzakelijk voor het resultaat van Reiki behandelingen. Gericht werken met Reiki en chakra's is een verrijkende aanvulling op Reiki. Voor Reikimasters en Reiki behandelaren kan het wel nuttig zijn om enige kennis te hebben van de chakra's en de bijbehorende betekenis en functie. Chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen enzovoort.

Alle chakra's spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra's open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo. Chakra's kunnen 'dichtzitten' waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Via meditatie kun je bepaalde chakra's stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.

Met de hulp van Reiki zijn we in staat iemands energie systeem in korte tijd te harmoniseren. Reiki is heel eenvoudig. Door je handen op de bepaalde chakra’s te houden, komen deze weer in balans. Sommige chakra’s zijn te open en andere weer gesloten. In principe worden de chakra’s van buiten naar binnen in balans gebracht. Van voren is het als lotusbloemen en op je rug zijn de wortels. Indien regelmatig uitgevoerd, bewerkstelligt Reiki,om de Chakra’s te balanceren. Chakra gebalanceerd door Reiki stimuleert ons totale energie huishouding. Bij regelmatige toepassing van Reiki, fungeert ze voor geestelijke gezondheid. Reiki kracht gaat naar beide voeten of gelijktijdig naar beide hoofdhelften. Dan is het evenwicht al snel in balans gebracht. Het tempo en de aard van de ervaringen zijn voor ieder mens anders. Wezenlijk is dat de chakra’s niet afzonderlijk behandeld kunnen worden. Het is een totale behandeling. In elke chakra zijn aspecten van alle andere chakracentra's aanwezig, allen zijn op ontelbare manieren met elkaar verbonden. Is er een uit balans, helpt de andere chakra mee om weer in balans te komen. Chakra’s moet je niet zien als individuele chakra’s, zij staan allemaal in contact met elkaar. Door regelmatig de chakra’s met Reiki te balanceren blijven wij goed in balans en hebben wij ook genoeg energie en zijn gezond.

Alvorens ik de Reiki behandeling start, kijk ik eerst met behulp van mijn pendel, welke chakra's eventueel uit balans zijn. Na de Reiki behandeling herhaal ik de procedure nogmaals om te checken of de chakra's weer in balans zijn. Tijdens de Reikibehandeling kan het heel goed zijn naast de gewone handposities ook eens aan de chakra's te denken. Het visualiseren van kleuren (vooral die van de chakra's) tijdens een behandeling lijkt een goede aanvulling op een behandeling. Verder kun je bij lichaamsorganen natuurlijk ook het bij behorende chakra Reiki geven. Ik hoop dat dit lang niet volledige verhaal over chakra's, je kan helpen chakra's in je Reikbehandeling nog meer een plaats te geven.


Opbellen
E-mail