The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Het derde Chakra 'De Zonnevlechtchakra' (Ego-identiteit).

Sanskrietnaam: Manipura (schitterend juweel).

Vertaling: Flonkerend juweel. 

Nederlandse benaming: Zonnevlechtchakra.

Andere benamingen: 3e Chakra; Navelchakra; Solarplexus; Maagchakra; Zonnevlechtcentrum; Vuurchakra.

Locatie: Bevind zich ongeveer vijf centimeter boven onze navel, ter hoogte van de maag.

Kleur: De kleur van dit Chakra is Geel tot Goudgeel.

Het derde Chakra: 'Kracht'.

"Ik voel me soms futloos, weet niet wat ik wil, wat ik moet doen om mijn leven meer vorm te geven. ik heb het gevoel te weinig eigen ruimte te hebben en me juist te veel aan andere aan te trekken."

"Ik voel me doorgaans krachtig, weet wat ik wil doe en heb daar de energie ook voor. Ik kan mijn emoties goed uiten. Ik weet mezelf goed 'neer te zetten' en kan me voldoende aan andere afschermen als dat nodig is."

De derde Chakra wordt in verband gebracht met wilskracht en de metabolische energieën en is gelegen in de buurt van de Solarisplexus (maagstreek). Dit Chakra is verbonden met het gebied van de  Solarisplexus of in het Nederlands de zonnevlechtchakra. Hiermee wordt energie in het lichaam gebracht en uitgestraald die nodig is voor zelfexpressie. Omdat de wil zich door middel van dit centrum uit, wordt het ook wel het machtscentrum genoemd. Dit is de plek van het zelfvertrouwen en doelgericht, maar ook voor angst en woede. Manipura betekent Flonkerend juweel of met edelstenen gevuld en wordt gesitueerd ter hoogte van de navel. De Manipura (Zonnevlechtchakra) wordt gezien als de belangrijkste plek voor het opslaan van energie. Het wordt geassocieerd met de alvleesklier, maag, galblaas, lever, milt, dunne darm, buikholte en vegetatief zenuwstelsel. Dit Chakra regelt de spijsvertering en heeft een grote invloed op de werking van het onderlichaam, de maag, lever en milt. De Zonnevlechtchakra heeft te maken met je doen gelden in een groep. Wanneer deze open is, voel je dat je controle hebt, en je voldoende zelfwaardering hebt. Wanneer de Zonnevlechtchakra onderactief is, ben je geneigd naar passiviteit en besluiteloosheid. Je bent waarschijnlijk timide en krijgt niet wat je wilt.  Als deze Chakra overactief is, ben je dominerend en mogelijk zelfs agressief. Verzorgt het gebied van buik, onderrug, maag, galblaas, lever en milt. Maar ook het autonome zenuwstelsel. Dit Chakra is verantwoordelijk voor de distributie van de vitale levensenergie door het hele lichaam. Bij een goede werking is er balans tussen wilskracht en macht. Verder een goede zelfwaardering en spontaniteit naar anderen toe.

Advies bij energie storing:

Te weinig actief: Zoek de zon of het daglicht op; Probeer leuke dingen te vinden waar je actief in wilt zijn; Ga sporten, verf (of verlicht) je huis mooi geel en doe daglicht lampen aan bij je zit plaats; Kijk ook eens naar je voedsel patroon.

Overactief: Draag of gebruik de kleur rood of paars in je omgeving en in je voedsel; Ga eens vrijwilliger werk zoeken, waar geduld bij nodig is; Kijk goed naar alles waar 'TE' voor staat en probeer dat in balans te brengen door het tegenovergestelde  te gaan uit proberen; Probeer het vertrouwen te krijgen dat alles ook wel goed gaat als jij er niet verantwoordelijk voor bent.

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans:

Psychische klachten: Men heeft weinig energie meer om dingen op te pakken en af te maken. Het is niet ongewoon dat er bij een verstoring van deze Chakra een doemdenker in de persoon wakker wordt, er zijn overal obstakels te zien die je in de weg staan, waardoor je de wil niet meer kunt opbrengen.

Lichamelijke klachten: Een Zonnevlechtchakra die uit balans is kan storingen in het bloed veroorzaken, zoals diabetes en een hoge bloeddruk. Verder is een verstoring van de spijsvertering mogelijk bij deze Chakra. Ook een verstoord immuunsysteem kan een gevolg van een onevenwichtige Chakra zijn.

Opbellen
E-mail