The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Het eerste Chakra 'Het Wortelchakra' (Fysieke-identiteit).

Sanskrietnaam: Muladhara (mula=wortel adhara=stuit).

Vertaling: Wortel.

Nederlandse benaming: Wortelchakra.

Andere benamingen: 1e Chakra; Perineumchakra; Basischakra; Stuitchakra; Kundalinivuur; Staart van energie; Staart van vuur; Sekschakra; Sexueel centrum; Aardechakra.

Locatie: Op het dammetje (perineum); Bij de vrouw tussen anus en vagina; Bij de man tussen anus en balzak.

Kleur: De kleur van dit chakra is Rood.

Het eerste Chakra: 'Zekerheid'.

"Soms voel ik me zweverig. Alsof ik geen been heb om op te staan. Ik ben dan erg onzeker en ben bang om me in nieuwe situaties te begeven."  

"Ik ben doorgaans ondernemend en voel me overal goed thuis. Ik hou meer van actief 'doen' dan van 'doelloos' mijmeren."

De eerste Chakra wordt in verband gebracht met overleven en bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat. Het Wortelchakra is verbonden met de onderkant van de ruggengraat en wijst tussen de benen omlaag naar de grond. Het vormt een verbinding tussen het fijnestoffelijke energiesysteem en de aarde. Het ondersteunt onze levenswil en geeft ons lichaam zijn vitaliteit. Zijn energie heeft betrekking op de behoeften aan eten, onderdak en de fundamentele levensbehoeften. Het eerste Chakra is Het Wortelchakra en de naam drukt al vrij goed uit wat de functie is van dit Chakra. Het Wortelchakra verbind ons met de aarde, stelt ons in staat ons te aarden. Muladhara betekent wortel en dit wortelchakra wordt gesitueerd net onder het stuitbeen. De Muladhara zou het verband leggen tussen het lichaam, de aarde en de manier waarop je je in de wereld beweegt. Elk Chakra heeft lichamelijke, emotionele en spirituele componenten. Op lichamelijk gebied hoort het eerste Chakra bij problemen met onderrug, dikke darm, botten, heupen en billen. Al deze delen horen bij het onderste deel van het lichaam, waar ook het eerste Chakra zich bevindt. Dit zijn veelal de massieve delen die ondersteuning en de basis bieden, zoals het bekken. Het Wortelchakra heeft te maken met fysiek er zijn en je thuis voelen in situaties. Als deze open is, voel je hoe je geaard, stabiel en veilig bent. Je zult niet onnodig mensen wantrouwen. Je voelt je aanwezig in het hier en nu, en verbonden met je fysieke lichaam. Je hebt het gevoel voldoende territorium te hebben. Als je geneigd bent om je bang of nerveus te voelen, is je Wortelchakra waarschijnlijk onderactief. Je zult je gemakkelijk onwelkom voelen. Als deze Chakra overactief is, kun je bijzonder materialistisch en hebzuchtig zijn. Je hebt waarschijnlijk een obsessie voor je veilig voelen, en je gaat verandering tegen. De energie verzorgt het gebied van de tanden, botten en nagels. Maar ook van de armen, benen, darmen en anus. In dit centrum is alle informatie aanwezig die je nodig hebt om goed om te kunnen gaan met je fysieke realiteit. Een goede in balans geeft dat je stevig in/op de aarde en snel thuis voelt in het hier en nu. Bij te weinig energie voel je nerveus, angstig, gehaast , soms te mager en mis je discipline. Andersom zul je juist dikker kunnen worden, behoorlijk traag en materialistisch.

Advies bij energie storing:

Te weinig actief: Eet, drink en denk rood. Draag rood op je onderlichaam en doe 'aardse' dingen zoals werken in de tuin; Met je blote voeten door het zand lopen; Angstig en nerveus; Gebrek aan discipline; Te mager; Gehaast.

Overactief: Zoek de kleur op waar je een aversie tegen hebt en ga voorzichtig proberen deze in te voegen in je dagelijks leven. Bezigheden als meditatie en het lezen van sprookjes boeken zijn ook gunstig, Materialistisch; Hebzuchtig; Zwaarlijvig; Traag.

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans:

Psychische klachten: Weinig discipline en motivatie. Woede, geweld en andere negatieve uitingen van gevoelens kunnen veroorzaakt worden door een verstoorde Chakra.

Lichamelijke klachten: Bij een onevenwichtige Wortelchakra kan men last krijgen van: De benen; De voeten; Knieën; De onderrug; Gewrichtsklachten. Ook kan men last hebben van het gebit. Verder kun je hierdoor vaker ziek worden. Ook eetstoornissen zijn gerelateerd aan deze Chakra.

Opbellen
E-mail