The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Hieronder volgen een aantal voorbeelden van ceremonies die er zijn:

  • De gemengde zweethut met de seizoenswisselingen: Dit is een ceremonie die vier keer per jaar, rondom de datum van de seizoenswisselingen plaats vind, en zowel voor mannen als vrouwen is.
  • De mannenzweethut bij nieuwe maan: De mannenzweethutten bij nieuwe maan worden meerdere keren per  jaar gegeven.
  • De vrouwenzweethut: Vrouwenzweethutten worden gegeven bij volle maan. Een vrouwenzweethut vindt altijd overdag plaats. (Deze zweethutceremonie zal overigens niet door ons gehouden worden, omdat een vrouwenzweethut alleen voor en door vrouwen gehouden wordt.)
  • Huwelijkszweethut: Deze zweethut wordt alleen gehouden tijdens een huwelijksceremonie, en de zweethut zal alleen toegankelijk zijn voor het bruidspaar en een aantal door hun gekozen gasten.
  • De geboorte zweethut: Tijdens deze ceremonie zal alleen de vader van het kindje in de zweethut aanwezig zijn, met eventueel een aantal door hem gekozen gasten.
  • Zweethut driedaagse: Gedurende drie dagen is er een programma met drie zweethutten waarin reinigen, rust, stilte en tot jezelf komen centraal staan.

En zo zijn er nog wel een aantal ceremonie waar een zweethut bij hoort.

De zweethut driedaagse bestaat uit de volgende zweethutten:

  1. De eerste zweethut staat in het teken van de overgang maken van buiten naar binnen, van afscheid nemen, van reinigen en loslaten.
  2. De tweede zweethut staat in het teken van rituelen, zingen, aanschouwen van wat is.
  3. De derde zweethut staat in het teken van stilte, van met je werkelijke zelf, de ruimte, het groter geheel in contact te komen. Om vervolgens te zien wat zich bij jou aandient.

Er zal voldoende ruimte en rust zijn tussen elk van de zweethutceremonies  om te herstellen als dat nodig is, te rusten of momenten om tot jezelf te komen.

Opbellen
E-mail