The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Ga mee de Natuur in.

"Ga mee de natuur in", is een workshop die eigenlijk net als alle workshops bedoeld is voor iedereen.

Wat houdt deze workshop nu eigenlijk in; wel dit zal ik u natuurlijk uitleggen. Tijdens deze workshop gaan we de natuur in, maar niet om zomaar wat te wandelen, maar om op zoek te gaan naar de kracht en de healing van de natuur. Ook zullen we dan (indien aanwezig) naar de krachtplaatsen in het bos gaan.

In het sjamanisme zijn diverse manieren om in contact te komen met de natuur.

Een van de meest indrukwekkende is de Medicijnwandeling, hierbij is het van oudsher, dat men drie dagen alleen op reis gaat in de natuur, waarbij men meerdere keren zichzelf zal tegenkomen, en hier dus door de natuur mee geholpen wordt. Dit is dan ook de wandeling die wij gaan maken. De wandeling gaat over "je verbinden met de natuur". Met de planten- en de dierenwereld, met de aarde en de lucht. Deze 'werelden' zijn in harmonie en door je ermee te verbinden, kun je zelf ook meer in balans komen. Tijdens onze wandelingen is de natuur dus je 'Medicijn' !

Tijdens een medicijnwandeling beginnen we met verzamelen op een parkeergelegenheid in de beurt en gaan vandaar uit het gebied in dat voor de wandeling is uitgekozen. Op een speciaal uitgekozen plek vragen we samen om bescherming en ondersteuning en zullen we een korte meditatie houden en daar begint dan onze reis door de natuur. We gaan één worden met de omgeving en zullen ook in contact proberen te komen met de bomen en hun vragen om hun energie met ons te delen. Ook kun je dan als je daar behoefte aan hebt je intentie uitspreken voor jouw wandeling. Dat kan iets zijn wat je op dat moment bezig houdt of wat je graag loslaat. Het kan bijvoorbeeld ook zijn: puur genieten van wat er is!

Tijdens je wandeling kijk je wat je tegenkomt aan vormen, geuren, elementen,  gedachten, wat er ook voor jou op dat moment is. Als je intentie was iets wat je bezig houdt helder te krijgen, kun je bijvoorbeeld kijken wat de dingen die je tegenkomt daarbij kunnen betekenen, wat ze je te zeggen hebben. De wandeling is heel persoonlijk en zal dus ook voor ieder heel specifieke dingen brengen. Er zullen tijdens deze wandeling meditaties worden gehouden en (drum)healingen worden gegeven.

In de wandelingen die wij van The Native Circle organiseren kan men kennismaken met wat de natuur voor u kan betekenen. Hiervoor zijn er diverse soorten van omgeving, die The Native Circle u kan laten ervaren. Het kan bijv. in de bossen van Otterlo, bij de Loenense waterval in Loenen (GLD) zijn, bij een aantal kleine watervallen, of op de hei, of in de kroondomeinen. Dit allemaal op openbaar toegankelijk terrein, omdat het de bedoeling is, dat men in zorgeloze toestand kan gaan genieten van al hetgeen wat wij u willen bieden.

Daar zal men in contact komen met zichzelf en moeder aarde. Dit kan vaak heftig zijn en verwarrend, daarom is er na de wandeling een gezamenlijke afsluiting in de vorm van een 'Talkingcircle', waarin iedereen die dat wil zijn of haar ervaringen mag delen.

We zullen dus in niet te grote groepen de natuur ingaan, onze groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers. Er geldt bij ons geen leeftijdsgrens iedereen is dus welkom. Houd u er A.U.B wel rekening mee, dat het een wandeling is in de natuur, dus helaas is het niet bij uitstek geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit.


Wij hopen, dat wij u mogen gaan begroeten bij één van onze wandelingen.

Op de volgende pagina kunt u nog wat meer lezen over de "Medicijnwandeling, een Indiaanse Traditie."

Leest u A.U.B. wel even onze Spelregels en Tips (klik hier)

De kosten van deze workshop bedraagt €.7.50 per persoon. Kijk in de agenda wanneer er een wandeling geplant staat. Voor deelname vult u dan A.U.B. ons online inschrijfformulier in. Let op: het invullen van dit inschrijfformulier verplicht u tot niets, een inschrijving is alleen geldig wanneer u van ons een bevestiging heeft ontvangen van uw inschrijving.

Mitakuye Oyasin.

(We are all related)

Opbellen
E-mail