The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

De gereedschappen van de Sjamaan. 

1. De Sjamanencirkel.

Om in de niet alledaagse realiteit te kunnen bewegen veranderd de Sjamaan zijn bewustzijnstoestand en gaat in trance. Om in deze toestand te beschermd te zijn creëert hij een heilige plaats, de Sjamanencirkel. 

Hoe creëer je een Sjamanencirkel? Dat is niet echt moeilijk, ik zal je de methode uitleggen.

 1. Verzeker je dat de plek waar je je werk wilt doen vrij is van obstructies en dat je niet gestoord kan worden. Verzeker je ook van de positie van de vier windrichtingen met betrekking tot je locatie.
 2. Zorg dat je een ratel bij je hebt, als je geen ratel bezit, gebruik dan je stem. Je stem kan namelijk ook een krachtig instrument zijn.
 3. Steek nu een kaars aan in het midden van de cirkel en brandt wat salie of ceder, om de cirkel van negatieve energie te reinigen.
 4. Gebruik enkele minuten om te ontspannen en om je gedachten rustig te laten worden.
 5. Ga nu aan de noordelijke rand van je cirkel staan met je gezicht richting het noorden. Begin te ratelen en zeg hardop of in gedachten (het is de intentie waar het op aankomt): "Geesten van de aarde, hoor mijn roep. Voeg jullie kracht bij de mijne en breng de kwaliteiten van moed en standvastigheid naar deze plaats". Ratel nog circa een minuut verder in noordelijke richting.
 6. Ga nu langs de rand van de cirkel naar de oostelijke richting. Begin weer te ratelen en zeg: "Geesten van de lucht, hoor mijn roep. Voeg jullie krachten bij de mijne en breng de kwaliteiten van intellect en heldere gedachten naar deze plaats". Ratel nog circa een minuut verder in oostelijke richting.
 7. Ga nu langs de rand van de cirkel naar de zuidelijke richting. Begin weer te ratelen zeg: "Geesten van het vuur, hoor mijn roep. Voeg jullie kracht bij de mijne en breng de kwaliteiten van emotionele evenwicht naar deze plaats". Ratel nog circa een minuut verder in zuidelijke richting.
 8. Ga nu langs de rand van de cirkel naar de westelijke richting Begin wederom te ratelen en zeg: "Geesten van het water, hoor mijn roep. Voeg jullie kracht bij de mijne en breng de kwaliteiten van intuïtie en begrip naar deze plaats". Ratel nog circa een minuut verder in westelijke richting.
 9. Zet je weg langs de cirkel voort totdat je wederom in noordelijke richting kijkt, ratel hier nog circa een minuut. Hiermee sluit je de cirkel van de horizontale bescherming.
 10. Ga nu in het midden van de cirkel staan, kijk naar het noorden (pas op dat je niet op de kaars gaat staan). Ratel nu in opwaartse richting en zeg: "Geesten van boven, hoor mijn roep en voeg jullie kracht bij de mijne".
 11. Hierna ratel je richting de grond en zeg: "Geesten van beneden, hoor mijn roep en voeg jullie kracht bij de mijne". Stop nu met ratelen en leg de ratel naast de kaars.

Dit completeert de Sjamanencirkel. Je plaats is nu gebalanceerd en beschermd.Je hebt nu een gezegende plaats waar je zeker en ongestoord je werk kunt verrichten. Omdat het je eigen wil en intentie is, die deze initialisatie zijn kracht geven, is het geen probleem als je moeilijkheden hebt om bovenstaande oproepen uit je hoofd te leren. Je kunt net zo goed iets zeggen als bijv.: "Krachten van het noorden, hoor mijn roep en voeg jullie kracht bij de mijne en bescherm deze cirkel". Het zal net zo effectief zijn. Je zult merken dat je na enige tijd je eigen woorden en je eigen ritueel zult gaan ontwikkelen om een cirkel te creëren.

Het eindstadium van de Sjamanencirkel vormt een afsluiting. Als je met je werk klaar bent is het altijd beter om de cirkel weer te sluiten. Dit doe je door met je ratel wederom in alle richtingen te gaan, om te beginnen in het noorden, ongeveer een minuut ratelen en in gedachten de krachten te bedanken die je geholpen en beschermd hebben. Doe dit altijd met respect en eerlijkheid dan zijn deze krachten ten alle tijden bereid om je weer te helpen als dit nodig is. 


Vervolg.

 

Opbellen
E-mail