The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Kinderen en Sjamanisme.

Sjamanisme kan een grote bijdragen leveren aan het oplossen van problemen bij kinderen. Kinderen zijn gevoelsmatig en emotioneel nog erg open waardoor ze ontvankelijk kunnen zijn voor zware energie die zich in het energetisch lichaam kan nestelen. Als dat gebeurd kan het kind gedrag vertonen dat voor de buitenwereld onverklaarbaar en vaak onwenselijk is.

Ook kunnen kinderen door, plotselinge schrik, scheiding, verlies, pesten op school flinke 'zielenpijn' oplopen waardoor ongewenst of dwangmatig gedrag het gevolg kan zijn. Het kind kan zodanig gekwetst raken dat het zich boos kan voelen, verdrietig, eenzaam, verlegen of angstig zonder dat volwassenen er een vinger op kunnen leggen.

Tijdens de bevalling kunnen er wonden in het energetisch lichaam van een kind ontstaan waardoor het bv. slecht slaapt, veel huilt, te weinig of juist te veel wil eten. Dergelijke wonden in het energetisch lichaam zijn over het algemeen goed te herstellen.

Sjamanisme is geen therapie waar veel gepraat wordt. Belangrijk is dat het energetisch lichaam schoongemaakt en geheeld wordt. Dit kan ook via de moeder plaatsvinden die als doorgeefluik naar haar kind functioneert. Soms zijn er meerdere sessies nodig, maar vaak zien we dat 'genezing' bij kinderen sneller gaat dan bij volwassenen.

Als het kind groot genoeg is kan het zelf actief deelnemen aan verwerking en genezing. Door bijvoorbeeld het maken van een krachtcirkel, een despacho of een vuurceremonie. Als een kind te gevoelig is voor invloeden van buitenaf die niet direct met de belevingswereld van het kind te maken hebben, kunnen negativiteit en/of emoties van anderen overslaan op het kind. In een degelijk geval kan het kind de 'Bands of power' krijgen waardoor het minder vatbaar is en het meer in zijn eigen kracht komt te staan.

Mitakuye Oyasin.

(We are all related)  

Opbellen
E-mail