The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Het Medicijnwiel.

Het idee dat de tijd rondloopt is heel vanzelfsprekend. Na elke dag volgt een nacht, na elke winter de lente en dat gaat zo maar "eindeloos"door in een vast ritme. Deze natuurlijke cycli hebben een grote rol gespeeld in alle grote culturen die we kennen. Men zag vele overeenkomsten tussen de natuurlijke cyclus van de dag of het jaar en de levenscyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. Voor de indiaan heeft het woord medicijn een veel diepere betekenis dan pillen of zalfjes die een ziekte kunnen genezen. Het betekent kracht in de vorm van onzichtbare energie waar men onbeperkt gebruik van kan maken, het betekent ook kennis en volledigheid van alles dat manifestatie heeft. Dus het Medicijnwiel kan men omschrijven als de cirkel van kennis die de volledigheid van alles bevat en kracht geeft aan iemands aardse leven.

De symbolische basisweergave van het Medicijnwiel is een cirkel met vier de windrichtingen noord, oost, zuid en west. Vanuit iedere windrichting gaat een haakse lijn naar het centrum van de cirkel, meestal aangeduid met een kleinere cirkel. De Great Spirit uit zich via de vier grote krachten, deze krachten worden met de vier windrichtingen geassocieerd en worden gezien als Spirits. Elk van deze vier Spirits draagt een grote kracht in zich, samen houden zij het hele leven en alles wat 'is' in balans. Ze maken zich duidelijk in de fysieke wereld door de taal der symboliek, via innerlijke ervaringen en soms via visioenen of dromen.

Aan iedere Spirit zijn bepaalde symbolen en kwaliteiten verbonden die er voor zorgen dat de essentie van zijn kracht kan worden begrepen. Het westerse begrip dat elk begin een einde heeft, bestaat voor de Indiaan niet, voor hem is het leven en alles daar omheen een proces van continue evolutie, die gepaard gaat met veranderingen. Het aardse leven is voor hem een cirkel die begint in het oosten van het medicijnwiel, hier krijgt de Spirit een fysiek lichaam om te kunnen manifesteren op aarde, de geboorte van een kind. Het oosten word gesymboliseerd door de kleur rood, de kleur van de opkomende zon, die symbool staat voor de Great Spirit, het kind groeit op naar de pubertijd en komt terecht in het zuiden waar de kleur geel is, de kleur van de zon op z'n hoogste stand. De weg gaat verder naar het westen, waar de volwassenheid word bereikt, de kleur is hier zwart, de kleur van de nacht waar de zon geen licht geeft. Hierna komen we in het noorden waar men de ouderdom tegemoet gaat, de kleur is hier wit de kleur van het licht. van hieruit gaan we weer terug naar het oosten, waar het lichaam weer terug gegeven word aan de aarde. De cirkel begint weer opnieuw, de Spirit krijgt weer een nieuw lichaam om weer een leven vol ervaringen tegemoet te gaan. De cirkel die het fysieke lichaam volgt van geboorte tot aan de dood loopt parallel aan de cirkel van het medicijnwiel.

Voor meer informatie over het medicijnwiel en de wijze waar op deze wordt gelegd, en de beschrijving van de stenen wil ik u graag door verwijzen naar de website van totemdieren,nl, hier vindt u alle informatie over het medicijnwiel en zijn werking. Ook vindt u hier informatie over uw geboorte krachtsteen en geboorte totemplant. Deze website is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Klik op de link om naar totemdieren,nl te gaan. ( klik hier )

Mitakuye Oyasin.

(We are all related)

Opbellen
E-mail