The Native Circle.

Mitayue Oyasin.


Sleep.

Sleep well sweet child,
don't worry your head.
Your dremcatcher is humming,
above your bed.
Listen so softly.
I know you can hear,
the tone of beyond.
Close to your ear Love is alive,
and living in you.
Beyond all your troubles,
where good dreams are true.


De Indiaanse Legende.

Lang geleden toen de wereld nog jong was had een oude Lakota spirituele leider een visioen op een bergtop. In dit visioen verscheen 'Iktomi' de geest van de wijsheid in de gedaante van een spin. 'Iktomi' sprak met hem in een geheime taal die alleen de spirituele leiders konden begrijpen. Tijdens dit gesprek begon de spin een web te spinnen in een hoepel versiert met veren.

Hij vertelde het verhaal over de cirkel van het leven, hoe we beginnen als kinderen en hoe we opgroeien tot volwassenen. Uit eindelijk worden we oud waarna we weer als kinderen verzorgd moeten worden zodat de cirkel weer rond is. Maar zie 'Iktomi', in iedere levens cirkel spelen er veel krachten, sommige zijn goed en sommige zijn slecht. Als je naar de goede krachten luistert zullen ze je in de goede richting sturen, maat de slechte krachten zullen je beschadigen en in de verkeerd richting sturen.

Toen de spin uitgesproken was gaf hij de Lakota het web en zei, zie het web is een perfecte cirkel, maar er zit een gat binnenin de cirkel. Gebruik het web om jezelf en je volk te helpen om goed gebruik te maken van de goede ideeën en dromen. De dromenvanger zal de goede ideeën en dromen vangen en vasthouden en de slechte door het gat laten ontsnappen.

De oude Lakota ging terug naar zijn mensen en vanaf die tijd gebruiken ze de dromenvanger als een vast onderdeel van hun leven. Het hangt boven hun bed en in hun huizen om hun dromen te vangen en vast te houden en hun kinderen te beschermen voor boze dromen. 

Terug.

Vervolg.

Opbellen
E-mail