The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Shinpiden. (Reikimaster graad.)

De derde graad (in het Westerse 'traditionele' onderwijs) is soms een opleiding van gemiddeld één tot drie jaar en soms slechts één dag of een weekend, waarin de leerling persoonlijk onderwijs en coaching ontvangt om de reikimethode te onderwijzen en uit te dragen.

De derde graad kan opgedeeld zijn in twee delen, A en B. Dit is echter afhankelijk van de keuze die de Reiki-leraar (doorgaans "Reikimaster" genoemd) daarin heeft gemaakt en/of de Reikistroming. Met het bereiken van de graad 3A is men aspirant-master of innerlijk master, bij het bereiken van de graad 3B krijgt men de titel uitvoerend master. Deze scheiding is gemaakt om aspirant-masters wel reeds de masterenergie te krijgen zonder het bijbehorende symbool ter beschikking te stellen, zonder dat zij de noodzaak voelen om anderen in te wijden in Reiki, het vermogen dat met 3B zou worden bereikt. Het mastersymbool, dat nodig is om mensen in te wijden, wordt gegeven bij Reiki 3B.

In de 'Usui Reiki Ryoho Gakkai' (oorspronkelijk Japanse Reiki vereniging) wordt niet gewerkt met zogenaamde 'masters'. Het derde niveau wordt daar Shinpiden genoemd en dit is traditioneel niet het niveau waarop men leert om de methode te onderwijzen. Er zijn in de oorspronkelijke Japanse vereniging nog enkele leraren. Hun niveau wordt Shihan genoemd.

Het ontvangen van een Reiki 3-inwijding is een heel bijzonder moment in je leven. Vanaf deze inwijding ben je in staat ook aan andere mensen inwijdingen te geven. Daarmee neem je bewust, maar ook onbewust een bepaalde verantwoordelijkheid op je. De term Master die aan deze inwijding is verbonden betekend namelijk niet dat je baas over een ander bent maar dat je hen als een soort leidsman en leraar mag begeleiden in hun (levens)proces. De keuze voor een bepaalde Reikimaster is ook altijd aan de inwijdeling. Hij of zij kiest zelf degene uit bij wie men zich goed voelt en waar wederzijds vertrouwen en respect aanwezig zijn. Ik heb er voor gekozen om deze graad, niet op te splitsen in twee delen, maar je krijgt bij mij je mastergraad in één keer. Zo heb ik het geleerd van mijn Master en zo zal ik het ook doorgeven aan mijn leerlingen.

Wat zijn de kosten van deze inwijding? Voor meer info hierover klikt u op Tarieven.

Wilt u meer informatie over deze inwijding of zou u graag een afspraak willen maken voor een kennismakingsgesprek, neemt u dan even contact met mij op. Dit kan door middel van het online inschrijfformulier, per Email of per Telefoon.

Terug.

Terug naar Reiki.


Opbellen
E-mail