Reiki bij Dieren.
Net als de meeste mensen, kunnen dieren het ook heerlijk vinden om Reiki te ontvangen. Meestal gaat het bij dieren nog veel makkelijker dan bij mensen, omdat dieren er niet bij nadenken. Ze voelen gewoon dat het goed en zuiver is, dat ze er heerlijk rustig van worden, en dat hun pijn verzacht wordt of zelfs verdwijnt. Ze denken er niet over na wat het nu precies is, hoe het werkt, of het niet raar is, zoals mensen dat wel vaak doen. Dieren hoeven niet over een drempel heen om Reiki te mogen ontvangen. Het toepassen van Reiki bij dieren geeft geweldige resultaten en kan prima gecombineerd worden met andere geneeswijzen. Reiki verlicht pijn, geeft energie en/of geeft rust, net wat nodig is. Ook wanneer een dier gaat sterven, kan het net dat beetje extra geven om los te laten, want sterven kost ook veel kracht. Reiki werkt op vele vlakken, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het geeft dus wat er op dat moment nodig is. Ook bij gedragsproblemen biedt deze behandelwijze voldoende mogelijkheden, Reiki kan helpen emotionele blokkades op te heffen en te verwerken. Het is verbazingwekkend hoeveel emotionele lading een dier bij zich kan hebben en deze zich vast zet in zijn lichaam, mede daardoor ontstaan veel 'vage' klachten die zich op lichamelijk of geestelijk vlak uiten. Op het moment dat je die blokkades weg kunt nemen, hersteld een dier zich vaak op wonderbaarlijke wijze.
Reiki is een aanvullende en ondersteunende, maar geen vervangende geneeswijze. Het is een behandeling die pijn verlicht, genezing bevordert en emotioneel evenwicht brengt. Reiki is geen vervanging voor noodzakelijke medische behandelingen en medicijnen, dus bij ernstige problemen altijd een dierenarts consulteren!
De behandeling.
Het is belangrijk het dier, indien mogelijk, in zijn eigen vertrouwde omgeving te behandelen. Daar voelen ze zich vaak het meest op hun gemak en dat geeft de beste resultaten van een behandeling. Dat houdt dus in dat ik naar u toekom. Het dier geeft zelf aan hoelang de behandeling duurt. Hebben ze genoeg dan laten ze dat merken door bijvoorbeeld weg te lopen of op te staan. Bij een klein dier wat je met je handen kunt omvatten, houd je één positie aan. Bij hond, kat of paard kan je de afzonderlijke lichaamsdelen behandelen of gewoon een algehele behandeling geven waarbij je het hele lichaam af gaat. Het dier maakt uit wat er gebeurt. Probeer een behandeling af te spreken op een rustig moment op stal of thuis. In een drukke omgeving zal het uw dier en mij niet lukken om te ontspannen en dit is wel noodzakelijk voor een goed resultaat. Doel van de behandeling is het lichaam aanzetten tot herstel.
Dankzij het zelf genezende vermogen van het lichaam zijn vaak 3 à 4 behandelingen al voldoende. Bij chronische ziekten of pijnklachten zal een zeker onderhoud nodig zijn, wat per dier kan verschillen, in zo'n geval maken wij samen een afspraak hoe vaak u een behandeling wenst voor uw dier.
Voor meer informatie over een behandeling bij dieren kunt u contact met mij opnemen via het online inschrijfformulier, per Email of per telefoon.