The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Het harmoniseren van de Chakra’s met Reiki.

Het harmoniseren van de Chakra’s met behulp van Reiki is zeer effectief. Je kunt het in de totaalbehandeling opnemen of apart, als je niet genoeg tijd hebt voor een volledige behandeling. In circa 20 minuten kun je dan al veel bereiken!

Je kunt dit harmoniseren op verschillende manieren doen:

1. Door de chakra’s onderling te harmoniseren.

Leg de ene hand op het 1e chakra (wortelchakra) aan de voorkant van het lichaam en een hand op het 6e chakra (derde oogchakra). Vaak voelen de chakra’s niet even warm aan. Dit betekend dat zij niet volkomen in balans zijn. Voel de energie en wacht dan tot zij even warm zijn geworden. Ga op dezelfde manier te werk bij de andere chakra’s; het tweede met het vijfde, het derde met het vierde. Laat je echter steeds door je intuïtie leiden, want het kan best zijn dat je het tweede chakra in evenwicht moet brengen met het zesde.

Kort samengevat:

  • 1e Chakra – 6e Chakra.
  • 2e Chakra – 5e Chakra.
  • 3e Chakra – 4e Chakra of op het 6e Chakra.


  • 1e Chakra – 4e Chakra.
  • 2e Chakra – 4e Chakra.

Omdat de chakra’s op bovenstaande wijze aan elkaar gepaard zijn, is het dus van belang bijvoorbeeld bij blaasproblemen ook het voorhoofd chakra te behandelen. Ook als daarbij de energie werken via de acupunctuur punten van de blaas die zich op het voorhoofd bevinden.

2. Door alle chakra’s achtereenvolgens met het eerste of het zesde chakra in evenwicht te brengen.

Leg dus je hand op het eerste chakra en je andere hand op het zesde chakra en wacht tot de energie gelijk geworden is, leg dan je tweede hand op het vijfde chakra, daarna op de vierde enz., steeds zo lang tot je voelt dat de energie op beide plaatsen in evenwicht is gekomen. Zit de persoon in kwestie te zeer in zijn hoofd, wat vaak voorkomt, leg dan een hand vast op het voorhoofd chakra (6de chakra) en breng de andere chakra’s achtereenvolgens in evenwicht met dit chakra. Je kunt deze harmonisering ook doen met de symbolen die je leert bij de tweedegraads inwijding.

3. Je kunt de chakra’s ook balanceren met een Reiki behandeling.

Ook hier geld weer dat je het beste door je intuïtie kunt laten leiden zodat je misschien nog andere mogelijkheden ziet. Bij de mens zijn de zeven hoofdcentra die langs de ruggengraat gelegen zijn het belangrijkst. Deze belangrijke kruispunten van energie kunnen de hoofdchakra's genoemd worden. Chakra's worden ook wel lotusbloemen genoemd, omdat het zich openen van een chakra in veel opzichten lijkt op het open gaan van de blaadjes van een bloemknop.

De lotus geldt in India als een heilige bloem. Uit de modder omhoog komend symboliseert hij de ontwikkeling van het primitieve bewustzijn tot de volledige ontwaakte geest, de ontwikkeling van het laagste in de aarde gewortelde chakra tot de duizend bladige lotusbloem, het kruinchakra. Evenals lotusbloemen hebben chakra's 'blaadjes', die van chakra tot chakra van aantal verschillen. (van onder naar boven: 4, 6, 10, 12, 16, 2 en 1000 blaadjes).

Evenals bloemen kunnen chakra's open of dichtgaan, afhankelijk van de gesteldheid van het bewustzijn verwelken of tot volle bloei komen. Wanneer de chakra’s verwelken zal er kwalen en ziektes voor kunnen komen. Wanneer wij de bloem laten bloeien zal je in balans zijn. Naast de zeven hoofdchakra's zijn de chakra's in de handen en voeten zeer belangrijk. De voetchakra's bevinden zich midden onder de voet en hebben direct contact met moeder aarde. De handchakra's bevinden zich midden in de handpalm. Zij staan in direct contact met ons hart, maar ook met onze buitenwereld. De handen geven en ontvangen. Toen Christus werd gekruisigd sloeg men nagels door zijn handen en voeten. Precies op de plek van de hand en voetchakra's. Dit kan geen toeval zijn. Tijdens de Reikbehandeling kan het heel goed zijn naast de gewone handposities ook eens aan de chakra's te denken. Nu kunnen wij zelf kijken of onze chakra's in balans zijn of niet?

Voor meer informatie over het harmoniseren van de Chakra's klik op op de link van de desbetreffende Chakra.

Opbellen
E-mail