The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Hoe de zon er kwam.

In de beginne was er geen zon en was alles duister. Op een dag liep er een klein Indiaans meisje wat te slenteren en kwam haar vriend de kikker tegen.

Hij kon heel goed in het donker zien. Zo gingen ze samen nog wat wandelen in het duister. Opeens vond de kikker een glazen kraal van kristal.

Hij blonk zo fel dat je er niet kon voorbij wandelen. Hij nam de kraal en gaf hem
aan het meisje die hem snel wegborg.

Ze was heel blij want haar Grootvader had er reeds enkele in zijn bezit maar wel niet zo mooi als deze en ze zou hem deze kraal ook geven.

De volgende dag was weer eens een donkere dag zoals altijd en het meisje besloot de kraal in Moeder Aarde te verstoppen omdat ze hem niet zou verliezen. Toen ging ze haar verhaal aan haar Grootvader vertellen en die besloot de kraal
op te graven.

Ze gingen samen rond het knetterende vuur zitten en Grootvader gooide de kraal in het vuur waarbij hij de juiste gepaste woorden uitsprak. Het meisje schrok omdat haar Grootvader haar kraal zomaar in het Heilige vuur gooide.

Maar enkele minuten later steeg de kraal opwaarts uit het vuur richting hemel en bleef daar voorgoed hangen. De kraal was gaan gloeien in het vuur en daarom is de Zon zo heet en zo fel. Nu leefden alle schepsel op deze aarde in het Zonlicht.

Wil je dit verhaal graag hebben, klik dan op de link hier naast (klik hier), je krijgt dan een pdf-bestand dat je kunt opslaan.

Terug.

Terug naar Korte Indianen verhalen.

Terug naar Kids.

Opbellen
E-mail