The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Het Konijn en de Eland.

Het kleine konijntje leefde samen met zijn oude grootmoeder die een nieuwe jurk nodig had. "Ik trek erop uit en vang een hert of een eland voor je" zei hij "dan heb je een nieuwe jurk."

Toen hij op jacht vertrokken was legde hij even later zijn boog neer op het pad terwijl hij zijn valstrikken controleerde. Een eland kwam voorbij en zag de boog.

"Ik ga een grap uithalen met dat konijn" dacht de eland bij zichzelf. "Ik zal hem laten denken dat ik vast ben geraakt in de pees van zijn boog." Hij zetten zijn poot op de pees, ging neerliggen en deed alsof hij dood was.

Niet zo lang nadien kwam het konijntje terug. Toen hij de eland zag was hij dolblij en rende al roepend naar huis; "Grootmoeder, ik heb een mooie eland gevangen. Je zal nu een nieuwe jurk hebben van zijn huid. Gooi die oude jurk maar in het vuur!"

De grootmoeder deed wat het konijntje riep.

De Eland sprong recht en lachte. "Hoi, vriend konijn" zei hij "Je dacht me in de val te lokken maar ik heb je misleid" en de eland vluchten weg in het struikgewas.

Het konijn dat was teruggekomen om het eland te villen liep terug naar huis. "Grootmoeder, gooi je jurk niet in het vuur!" riep hij, maar het was te laat. De oude jurk was reeds verbrand.

Wil je dit verhaal graag hebben, klik dan op de link hier naast (klik hier), je krijgt dan een pdf-bestand dat je kunt opslaan.

Terug.

Terug naar Korte Indianen verhalen.

Terug naar Kids.

Opbellen
E-mail