The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

De Keltische Boomkalender.

De Keltische Boom Astrologie is gebaseerd op de maancyclus, een jaar met 13 maanmaanden. In de Keltische astrologie heerst over elke maand een boom die een zeker menstype representeert (vergelijk de 12 sterrenbeelden). De geboortedatum is bepalend voor de boomtekenhoroscoop. Of je een Spar, Iep, Cipres, Populier, Ceder, Den, Wilg, een Linde, Hazelaar, Lijsterbes, Esdoorn, Notenboom, Kastanjeboom, Es, Haagbeuk, Vijg, Appelboom, Eik, Berk, Beuk of Olijfboom bent, vind je in de Boom teken Tabel.

Keltische Boom Astrologie Horoscoop.

De Keltische Druïden hebben eeuwen geleden (ca. 6e eeuw v. C.) hun eigen alfabet, het zogeheten 'Ogham' ontwikkeld, genoemd naar Ogma, de God van de Welsprekendheid. Hieruit kwam ook een geheel eigen astrologisch systeem voort. Elk Ogham symbool was verbonden met een heilige boom. Elke boom met ieder een eigen symboliek, werd geassocieerd met één van de dertien maanden van het Keltische jaar. Het Keltische jaar is gebaseerd op de maancyclus, waarin het jaar wordt onderverdeeld in 13 maanmaanden. Over elk van deze maanden heerst een bepaalde boom in de Keltische astrologie. De Kelten hanteerden deze boomtekens zoals wij in het Westen de 12 sterrenbeelden en horoscoop duiden.

Keltische Boomkalender - 21 Boomtypes.

De Keltische Boomkalender is opgebouwd uit 39 perioden van 10 dagen, waarbij elke periode een eigen levensboom (zeg maar sterrenbeeld) representeert. De geboortedatum is bepalend voor welke boom van invloed is op iemands aard, eigenschappen, gedrag en levensweg. In het totaal zijn er 21 boomtypes met elk hun eigen kenmerken. Er zijn vier data in het jaar met een eigen boom. Mensen die op deze dag geboren zijn, hebben dus een uniek boom teken.

Opbellen
E-mail