The Native Circle.

Mitayue Oyasin.


De Vier Elementen.

Aarde, Lucht, Vuur & Water

Aarde:

Het element aarde in je leven symboliseert de kracht van het doen en van de materie. Het element vuur zorgt voor inspiratie. Op basis van inspiratie bedenk je via het element lucht een plan om het te kunnen uitvoeren. Het uitvoeren of vervaardigen zelf hoort bij het element aarde. Het idee wat je hebt, zet je op aarde neer, daardoor wordt het idee concreet gemaakt. Terwijl een idee snel ontstaat, kost het concreet maken de nodige tijd. Het element aarde wordt in de magie afgebeeld in de vorm van een munt of een schijf. In de westerse maatschappij wordt veel waarde gehecht aan het denken. Wanneer het denken de overhand gaat nemen, wordt de aandacht vooral gericht op het hoofd. Denken doen we tenslotte met onze hersenen in ons hoofd. Wanneer we zwaar lichamelijk werk doen, dan gaat de aandacht naar ons lichaam. Daarmee komt onze aandacht dichter bij de aarde. De gedachtes worden minder abstract en helderder. Je komt (spreekwoordelijk) met 2 voeten op de grond te staan. Dit noemen we gegrond zijn. Het proces om te gegrond te worden, noemen we gronden. Wanneer je moeite hebt om je ideeën concreet te maken. Zoek dan naar de kracht van het element aarde. Het element aarde geeft je kracht om hetgeen wat je wilt op aarde te kunnen neerzetten. Houdt er wel rekening mee dat iets concreet maken de nodige tijd kost.

Lucht:

Het element lucht in je leven symboliseert de kracht van het denken en de kennis. In de magie wordt dit afgebeeld in de vorm van een zwaard. Vrouwe Justitia is geblinddoekt. Ze heeft een zwaard en een weegschaal in haar hand. Ze is geblinddoekt om objectief te kunnen denken. Met de weegschaal weegt zij de verschillende argumenten af en met het zwaard beslist zij wat haar oordeel wordt. In de westerse maatschappij is het denken heel belangrijk. We hebben ons hele leven erop ingericht. We gaan naar school, we proberen diploma's te halen en we nemen iets voor waarheid, wanneer het bewezen kan worden. Met onze gedachte kunnen we ordenen. Het ordenen is nodig om overzicht te krijgen. Wanneer we dat overzicht hebben, kunnen we goede beslissingen maken. Beslissingen nemen, overzicht hebben en ordenen horen bij het element lucht. Wanneer jouw wereld chaotisch is en dat je het gevoel heb dat je, je leven niet zelf kan bepalen. Wanneer jouw gedachten troebel zijn of wanneer je geen beslissing durft te nemen. Zoek dan naar de kracht van het element lucht. Het element lucht helpt je om helder te denken.

Vuur:

Het element vuur in je leven symboliseert de kracht van de ziel. Het is de kracht van de levensvreugde. Wie weinig vuurkracht in zijn leven heeft, voelt zich vaak moe en futloos. Wie veel vuurkracht in zijn leven heeft voelt zich opgewekt. Iedereen heeft een innerlijk vuur. Het innerlijke vuur geeft je levenskracht. Dat innerlijk vuur is goed te voelen, wanneer je geïnspireerd raakt. Je wilt dan vol passie en overgave je eraan toegeven. Die passie en die overgave komt van binnenuit, vanuit je ziel. Ten tijde van de Romeinen en Grieken dachten de mensen dat inspiratie niet vanuit jezelf komt, maar dat het je ingegeven wordt. Het woord muziek is afgeleid van muze. Een muze is een soort geest die mensen kan inspireren. Inspiratie werd gezien als een geschenk van een god, of van een geest of spirit. Het element vuur in de magie wordt gesymboliseerd als een stok of een staf.

Water:

Het element water in je leven symboliseert de kracht van de intuïtie en het gevoel. In de magie wordt dit afgebeeld in de vorm van een beker. De vrouw heeft van nature een sterke intuïtie. Daarom is het element water verbonden met de vrouw. De beker staat symbool voor de baarmoeder van de vrouw. De kracht van de intuïtie kan heel sterk zijn. Zeker als we er naar leren luisteren. De intuïtie kan ons waarschuwen tegen negatieve gevolgen van onze acties. Ook door te leren luisteren naar onze dromen kunnen we leren over de wereld om ons heen en de plaats die wij erin nemen. Het onderbewuste praat alleen een andere taal dan het bewuste. Het onderbewuste praat in beelden. Om van dromen te kunnen leren, moeten we leren om de beelden van het onderbewuste te vertalen naar de woorden van het bewuste. Het element water kan je helpen, wanneer je met je gevoelens in de knoop zit. Luister dan goed naar je intuïtie en naar je dromen. Die kunnen je heel veel vertellen over situatie waarin je verkeert.

Opbellen
E-mail