The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

De Medicijnbuidel.

In een medicijnbuidel worden symbolen en krachtvoorwerpen verzameld die voor de drager van betekenis zijn en die ondersteuning bieden. Je kan daarbij aan van alles denken; stenen, kruiden, een geluksmunt, iets wat gevonden is in de natuur enz. enz. Een buidel wordt gedragen voor een doel, bijvoorbeeld; het omgaan met stress, het vinden van balans of ter voorkoming van ziekte. Steeds opnieuw wordt de inhoud van de medicijnbuidel met aandacht samengesteld, zodat alle voorwerpen erin hun betekenis behouden.

De Talisman.

Een talisman is een klein object dat de drager geluk brengt. Het stimuleert de positieve krachten en trekt de energie aan die de drager wenst. Het symboliseert de kracht waardoor je je gesteund voelt. Een kruisje is bijvoorbeeld een christelijke talisman. Een bedacht teken (Ohm, Pentakel) of een figuur (Boeddha, Godin) werkt net zo goed als een eigen symbool. Meestal wordt de talisman om de nek gedragen. Ze zijn vaak van natuurlijke producten gemaakt (hout, steen), waarvan de essentie aansluit bij de intentie.

De Gebedsstok.

Dit is een boomtak die van de bast wordt ontdaan en beschilderd met symbolen en versiert met veren, lederen franjes, kralen enz. enz. Soms wordt een tak gebruikt met een V-vorm, dit staat voor dualiteit of tegenstellingen die weer bij elkaar komen om een eenheid te vormen. Een gebedsstok is als het ware een antenne waarmee verzoeken en gebeden aan de geestelijke wereld gericht worden. De stok vertegenwoordigd de boodschap en de veer roept de vogelgeest of totem aan om de boodschap naar de hemel te dragen.

Mitakuye Oyasin.

(We are all related)

Opbellen
E-mail