The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Wat 'doet' een Chakra?

Chakra's zijn verbonden met het centrale zenuwstelsel en zorgt voor de juiste hoeveelheid energie die organen en ander weefsel nodig hebben om goed te functioneren. Wanneer er ergens door omstandigheden meer energie nodig is, zal dit 'geleend' worden van de chakra die daar het dichtst erbij zit en nog wel voldoende functioneert. Hierna is het lichaam weer in balans, tenzij de oorzaak langdurig blijft voortduren. Er ontstaat dan op de ene plaats een overschot aan energie en op de andere plek juist een te kort. Deze 'onbalans' zul je ook merken in je doen en laten. Want, behalve in lichamelijke klachten uit zich dit vaak ook in geestelijke klachten.

Uiteindelijk zal een chakra die steeds een te kort aan energie overhoud ook weer ergens anders energie vandaan halen, tot ook deze chakra weer verder moet gaan zoeken en uiteindelijk klachten ontstaan als 'burn out' en/of verschijnselen geven van: verminderde weerstand, vaak verkouden, grieperig enz. Energie is belangrijk, dat is bekend! Dus is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de energie banen die ons lichaam en geest in stand probeert te houden.

Er zijn verschillende methoden om deze wielen draaiende te houden en ze te helpen hun werk goed te blijven doen. Misschien is het daarom wel slim om me hier te beperken tot de 7 hoofdchakra's te beschrijven met hun specifieke eigenschappen. Wanneer je op de hoogte bent van hun werking en de plaats waar ze zitten, kun je zelf kijken welke methoden voor jou goed zijn om storingen te verhelpen of in ieder geval te verbeteren. De aanleiding voor de 'onbalans' kan beginnen bij een emotioneel probleem, maar natuurlijk ook bij een lichamelijke klacht. Aangezien alles met elkaar verweven is, maakt het uiteindelijk niet meer uit waar en wanneer het begonnen is. Belangrijk is het om de spiraal van deze gebeurtenissen te onderbreken. Waarom zou je dit niet eens uit proberen via je energie banen?

Opbellen
E-mail