The Native Circle.

Mitayue Oyasin.

Het tweede Chakra 'Het Heiligbeenchakra' (Emotionele-identiteit).

Sanskrietnaam: Svadhisthana (bekoorlijkheid, lieflijkheid).

Vertaling: Zoetheid.

Nederlandse benaming: Heiligbeenchakra.

Andere benamingen: 2e Chakra; Buikchakra; Tant'iem; Ontmoetingschakra; Verbindingschakra; Zelfgenezend vermogen = Tian; Sacraalchakra; Waterchakra.

Locatie: Net boven het heiligbeen, 2-vingers breed onder de navel.

Kleur: De kleur van dit chakra is Oranje.

Het tweede Chakra: 'Verbondenheid'.

"Soms voel ik me 'leeg'. Ik ervaar dan weging betrokkenheid bij mijn omgeving. Het lijkt dan alsof ik weinig voel, weinig in contact ben met mezelf."

"Ik geniet doorgaans van het leven. Ik heb een rijk gevoelsleven en ik ben sterk betrokken bij mijn omgeving."

De tweede Chakra wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit en bevindt zich in de onderbuik. Dit Chakra is verbonden met het heilige been. De energie is op voortplanting, seksualiteit, lichamelijk genot en aantrekkingskracht bij relaties gericht. De energie is ook gericht op het kindse en speelse. Het is ook een van de plekken waar men schuldgevoelens en vernederingen wegstopt. Dit is de voornaamste plaats voor de schaduwkant van het Ik. Svadhisthana betekent zoetheid en wordt gesitueerd ter hoogte van het heiligbeen. Hierdoor wordt het ook wel het Sacraalchakra genoemd. De Heiligbeenchakra wordt verbonden met de geslachtsklier, geslachtsorganen, heiligbeen, bekkengebied, baarmoeder, nieren, blaas, bloedsomloop en waterhuishouding. De energie van deze Chakra verzorgt het gebied van de geslachtsorganen, nieren, blaas en het bekken. Het is de Chakra voor emotie en heeft betrekking op die emoties en seksuele gevoelens. Wanneer deze bij een goede balans open is, stromen je gevoelens vrijelijk, en worden deze uitgedrukt zonder over emotioneel te zijn. Je bent open voor intimiteit, en je kunt gepassioneerd en levendig zijn. Je hebt geen problemen met het omgaan met je seksualiteit. Als je geneigd bent om stijf en niet emotioneel te zijn, of als je een 'pokerface' hebt, dan is de Heiligbeenchakra onderactief. Je bent dan niet erg open naar mensen toe. Als deze Chakra overactief is, ben je geneigd om altijd emotioneel te zijn. Je zult je emotioneel gehecht voelen aan mensen, en je kunt erg seksueel zijn.

Advies bij energie storing:

Te weinig actief: Bij te weinig energie zul je onzeker zijn in emotionele en seksuele zaken. Vaak worden dan de natuurlijke behoeften onderdrukt. (frigiditeit; Stijfjes; Afgepast gesloten; Kan niet genieten.) Ga met oranje aan de slag, eet bijvoorbeeld sinaasappelen, maak contact met je buik, zoek ontspanning en (voor de dames onder ons) draag comfortabele ,maar mooie lingerie. Koop daarnaast regelmatig iets moois voor jezelf, wat je in laat pakken als een cadeautje.

Overactief: lees boeken over geestelijke ontwikkeling en de maatschappelijke problemen. Draag eens een kleur die je niet mooi vind, of gebruik de kleur om je hierop te focussen. Je zult eerder overgevoelig en te emotioneel reageren, Soms ben je seksverslaafd, en/of heb je dwangmatig gedrag.

Mogelijke aanvullende klachten bij onbalans:

Psychische klachten: Klachten die te maken hebben met het Heiligbeenchakra zijn: Lusteloosheid, geen behoefte aan seks en/of eten. Ook kunnen er juist zeer heftige emoties opspelen; zoals obsessief gedrag en emotioneel afhankelijk zijn van andere mensen.

Lichamelijke klachten: Lichamelijke consequenties bij deze Chakra concentreren zich vooral rond het gebied waar deze Chakra ligt, namelijk bij de geslachtsorganen, zowel inwendig als uitwendig. Menstruatie en urineproblemen kunnen veroorzaakt worden door deze Chakra.

Opbellen
E-mail