The Native Circle.

Mitayue Oyasin.


Keltische Boomastrologie.

De Haagbeuk.

Sleutelwoorden:

De Goede Smaak.

Loyale Vredestichter.

Geboorte datums:

4 juni t/m 13 juni.

2 december t/m 11 december.

Boomteken Haagbeuk typering eigenschappen:

Koele schoonheid; Let op uiterlijk en conditie; Goede smaak; Niet egoïstisch; Leeft zo comfortabel mogelijk; Zeer nauwgezet; Redelijk en gedisciplineerd leven; Nooit zeker van beslissingen; Zoekt vriendelijkheid en erkenning; Droomt van ongewone minnaars; Zelden gelukkig met gevoelens; Wantrouwt de meeste mensen.

Keltische Boomteken Haagbeuk.

Haagbeuken hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en zijn erg loyaal. Ze voelen zich soms snel verantwoordelijk voor alles. Dit is de reden dat ze nogal eens als zondebok fungeren. Het haagbeuktype wil graag tegenstellingen en kloven overbruggen, vindt dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en is erg vergevingsgezind. Een haagbeuk zal eerder onrechtvaardigheid accepteren, dan een ander aan te vallen of te beschuldigen. Haagbeuken dragen hun lot gelaten als ze het moeilijk hebben.

De haagbeuk van juni is in geestelijk opzicht zeer flexibel, maar ook erg veranderlijk. Dit type kan plannen en meningen van het ene op het andere moment rigoureus veranderen. Haagbeuken kunnen zich heel goed aan de omgeving aanpassen, hoewel dit soms te veel op kameleonachtige wijze is. Jij bent daarom zeer geschikt voor beroepen die een publiek vereisen.  Ze zijn een graag geziene en welkome gast. De haagbeuk van december is iets minder licht en luchtig. Dit type trekt duidelijker grenzen, maar is eveneens optimistisch en romantisch van aard. Wat de liefde en relaties betreft hebben haagbeuken een partner nodig die maatjes met hen is, die zich uiterlijk goed verzorgt en op comfort geteld is. Ook een partner die hen kan helpen om minder wantrouwend te zijn, om vertrouwen te leren hebben. Belangrijk is dat haagbeuken op seksueel gebied leren om hun partner te vertellen wat ze wel of niet fijn vinden en het niet blijven projecteren in dromen van een minnaar.

De vruchten zijn hartvormige nootjes, verbonden met een groot driedelig dekblad dat als vliegapparaat dient. Zij worden door de wind verspreid en bevatten kleine, sterk generfde zaden. Zij blijven vaak lang aan de boom hangen. Als ze van de boom vallen, zijn de vogels er als de kippen bij. De Haagbeuk groeit langzaam en kan 80 tot 90 jaar oud worden. Vruchtbaar worden Haagbeuken pas na 20 jaar.

Gebruik.

In Nederland komt de Haagbeuk, die veel schaduw kan verdragen, meestal voor in struikvorm en wel als onder hout in loofbossen op vrij vruchtbare gronden. Hij wordt ook wel eens aangeplant als grondverbeteringsmiddel onder naaldbomen. Het hout heeft geen kern en is geelwit, zwaar en taai met karakteristiek gebogen jaarringen. Het is even weinig duurzaam als beukenhout, omdat het sterk aan werking onderhevig is. Het is geschikt voor de fabricage van houten kamwielen, katrollen, houten hamers, gereedschapsstelen, onderdelen voor windmolens, assen, piano-onderdelen spindels, melk – en botertonnen, kegels enz. Vroeger werd haagbeukenhout gebruikt voor het branden van houtskool. Uit haagbeukenas maakte men potas.

Wat de Bomen vertellen:

De haagbeuk is geen veeleisende boom. Dat is de reden waarom de boom veel als haag wordt aangeplant. Hij kan goed tegen snoeien, loopt snel uit en zijn buigzame takken warrelen dan sterk door elkaar. Gedurende de winter blijven de bladeren veelal aan de struik zitten. Paarden, geiten en schapen zijn dol op het blad en knabbelen graag aan dit soort heggen. De haagbeuk heeft het hardste gebruikshout van West Europa. Het wordt gebruikt voor raderen van molens, stelen voor gereedschap, stokken voor parapluies, onderdelen van piano's enz. Het dikste, oudste en hoogste exemplaar van deze soort staat in het Hooglandse park te Utrecht. Deze heeft een omtrek van 410 cm, is 25 m hoog en dateert uit de periode 1750-1800.

Is de haagbeuk je levensboom dan ben je een kwetsbare vredestichter. Je hebt een diepe gevoel voor rechtvaardigheid en je bent erg loyaal. Je voelt je soms te snel verantwoordelijk voor dingen en daarom krijg je nogal eens de Zwarte Piet toegespeeld. Jij bent zo'n type dat graag tegenstellingen wil overbruggen, omdat je iedereen graag gelijke kansen geeft en vergevensgezind bent. Je zal eerder ongerechtigheid accepteren dan dat je een ander aanvalt of beschuldigd. Ook als je het moeilijk hebt, draag je gelaten je lot.

Terug.

Klik hier om uw geboorte boom te downloaden.

Opbellen
E-mail